Εν μέσω πανδημίας προαναγγέλλει κλείσιμο νοσοκομείων και “βλέπει”… “υγειονομικό σαμποτάζ” από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Εν μέσω πανδημίας και ενώ οι ειδικοί φοβούνται ένα νέο κύμα του covid, o Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προαναγγέλλει ότι θα κλείσουν δημόσια νοσοκομεία! Και για να το κάνει αυτό, φτάνει και πάλι στο σημείο να ισχυριστεί, με συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ότι “έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε”! Ούτε πήρε χαμπάρι ότι τα νοσοκομεία δεν επαρκούν, ότι οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό αλλά και μέσα εμφανίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο τους τελευταίους μήνες. Εκείνος εμμένει ότι “πολλά νοσοκομεία”…

Η αναφορά του μάλιστα φωτογραφίζει ξεκάθαρα και την Κρήτη: “Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία”, λέει, κάνοντας σαφώς αναφορά και για τον νομό Λασιθίου!

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για… «υγειονομικό σαμποτάζ» από κόμματα της αντιπολίτευσης!

«Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους – το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας – από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητά του την “αναδιοργάνωση” του υγειονομικού χάρτη με το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων.

«Έχουμε – ισχυρίζεται- περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων».

Στην ίδια συνέντευξη, στην οποία… πανηγυρίζει κάνοντας τον ισχυρισμό ότι υπάρχει”ανάκαμψη της οικονομίας”, μιλάει τόσο για τους εμβολιασμούς όσο και το περίφημο 150άρι με το οποίο προσπάθησε να εξαγοράσει τους νέους

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», επεσήμανε. «Δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

«Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αρνητική κριτική που έγινε για τα 150 ευρώ στους νέους απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί